Ervaringen

IMG_20180727_112432

De Vedic Art week in Zeeuws Vlaanderen was een warm bad. Je kon op eigen wijze en tempo je weg gaan door de 17 principes. Een ontdekking van kleuren en materialen vielen mij ten deel. Zonder dat het therapie werd kreeg ik inzichten die op dat moment van toepassing waren voor mij. Het mooie van Vedic Art is dat ik zelf, door middel van de stilte, kleur, licht en materialen, tot zelfbewustzijn kan komen.

Lucia, Juli 2018


 

Gonnie 2018

Lieve Marlies,

Bedankt. Vedic Art geeft mij een leidraad om mezelf beter te leren kennen en meer bij mijn ‘harte kracht’ te komen. zodat ik de dingen die in mijn leven zijn gebeurd en zullen blijven gebeuren kan plaatsen in mijn liefdevolle zelf kan integreren. hierbij liefde en wijsheid kan opbouwen om ”mijzelf” steeds verder te ontwikkelen. Marlies jij was hiervoor de ‘ spreekbuis” deze week en daarvoor ben ik je dankbaar.

Gonnie, juli 2018


De rust, de ruimte en vormkracht die je aanbiedt en verzorgt de hele week door, zijn weldadig en inspirerend om tot stappen zetten te komen.

Dank daarvoor, het was een fijne week.

Santien, Juli 2018


Doek SonjaWaarom ga ik naar de vervolg cursus Vedic Art juli 2018?

Het is een bundeling van redenen waarom ik me daartoe aangetrokken voel.

Creatieve tijd voor mezelf vrij maken, behoefte aan, niet zomaar een uurtje maar een midweek.

Bezig zijn met kleur, werken in stilte.

Zoals Marlies zelf zegt:”Het is geen therapie maar het kan therapeutisch werken”, klopt helemaal voor mij. Dit keer een all-in sessie: cursus, eigen kamer en eten & drinken op een prachtlocatie in Zeeland. Het werkt verdiepend dat je blijft en overnacht.

Er wordt met veel aandacht en respect om gegaan met elkaar en met voeding. Er werd volgens Ayurvedische richtlijnen gekookt, zeer smaakvol!

En dichtbij was er ook nog De Schelde waar je ‘s avonds de verf en hitte van je af kon spoelen, heerlijk frisse duik.

Wat wil je nog meer?!

Sonja, juli 2018

 


Lydia B. 2016

Het deelnemen aan de basiscursus Vedic Art heeft mij geleerd me “te mogen laten roepen door mijn innerlijk”.

Hoofd uit, hart aan! Onder begeleiding van Marlies heeft het me een heerlijk stille, inspirerende en nieuwe ervaring in de ‘schilderkunst’ gebracht, met prachtige thema’s die houvast en reflectie bieden. Marlies is in staat om sfeer en inhoud neer te zetten die het mogelijk maken jezelf te ontmoeten! Roept om een vervolg…..

Lydia, maart 2017

_________________________________________________________________________________

Vedic Art - Het Spel in de Hemelen Claudia

Heel hartelijk bedankt voor het delen van deze wonderbare kracht, die sluimerende potentie wakker roept en zich in al haar individuele schoonheid zo prachtig laat ontplooien!

Liefs Claudia, 2015


 

margaretha

Ik kwam uit interesse, na een Nepalreis. Wat bracht het:

Verrassing: Oude patronen/ gewoontes aan de kant kunnen zetten. Daardoor: Dichter bij mezelf komen. Mezelf ontmoeten. Plezier hebben in ’t schilderen, los laten van resultaten (het moet mooi zijn).

Daarbij is er een prachtige procesgerichte stapsgewijze opbouw. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld ‘ik doe maar wat’. En het eindproduct iedere keer…. daar herken ik mezelf.

Begeleiding: zorgvuldig, gedegen, open.

Margaretha, 2016


Foto eri VA

Starten met een wit doek voor je, zonder idee vooraf en zonder voorbereiding. Gewoon beginnen zoals een kind doet. En met wat uitleg over de Veda’s en de instructie dat het niks hoeft voor te stellen op pad.

Dat was nieuw voor me, dat leek me heel lastig. Maar de Veda’s loodsen je door een proces, een eigen proces waarin je van alles tegenkomt.

Soms geworstel maar één maal op weg ontstond er wat op het doek. Heerlijk in stilte naar hartenlust experimenteren met kleuren en lijnen.

En Marlies was er steeds aan de zijlijn met thee en lekkers en een aanmoediging om weer verder te kunnen werken.

Bedankt Marlies voor deze mooie ervaring.

Erica, Vedic Art november 2015


dsci0178

Just 2016